Lämnar mitt paradis och drar till betonghålan!

Sådär nöjd ser katterna ut över att jag lämnar dem och såhär snygg å smexig e jag för jag ska in på rea på Häst é Bäst och ingen e nöjdare än jag som får övningsköra in, äta på tages och handla te lägenheten! Ikväll bolir de inflyttning och storstädning i den där jäkla psykrummet men lika glad för de är jag men gladast är nog Sääära som får sällskap ;)
Får se vad kvällen bjuder på, jag återkommer bitches! Puuuusss!
 

Djuren skapar!

Alla snubbar vill ju vara katt... hahahahhahahaha dööööööööööör!!!!1

Ko me två kalvar

Idag när jag vaknade så åt jag frukost och direkt när jag kollade ut genom fönstret tyckte jag jag skymtade en älgko och inte minst med det så gick de två kalvar brevid henne när jag drog fram kikarn och kolla, så jag tog kameran, körde in den i kikarn så jag fick lite närmare bilder och oj så söta dom va! Sen bilden med ladan på oxå är så inzoomat det bara går på kameran så kikarn gjorde susen! ;)
Nu blire stallet deluuux!

Yeasterday was an another day!

Igår vart jag hämtad hos Mimms och åkte direkt in te stan me mor. Vi handlade, fikade och hade allmänt ganska trevligt trots att de var ärenden vi skulle in å göra, jag skulle inte övningsköra för jag hade ingen lust men mamma fick ont i foten av nån anledning så hamna bakom ratten ändå från Ica Maxi!
Sen tycker jag det inte finns någe bättre än köra om bilar när övningskörsskylten är som pricket över i:et, pinsamt för dom! ja! haha
När jag kom hem packades varorna upp, byggde ihop en hylla åt mamma hon köpt på Jysk, gick upp te stallet, mockade, longerade båda hästarna 40 min var, tog upp dom te sommarhagen, fyllde vatten både där och nere i vanliga hagen + att jag fick mocka igen för hästarna stod inne medans den andra longerades. Efter det gick jag ner, åt mat, tanka ner Wrong turn 4, hade köpt huuuuuuuur mkt godis, chips å dricka som helst för Mimmi kom och kolla på den med mig och Daniel. Fast innan låna vi bilen lite och drog upp te skogen för en aning skojs skull, me godis och mjölkpaket! Watch ouut we got a badass over here! 
När filmen var slut så var den de. Ne men då hälsa Jonte å Conny på en sväng å sen vart de sängen när de rullat iväg, vaknade för kanske 40 min sen och Mimmi har åkt hem med min bror som ändå hade vägarna förbi. 
Idag kommer det okänt folk, ett par som mor och far tagit hem hit som ska bo här över helgen medans mamma och pappa drar te Näversjön, så dom där blir ju jag själv med, nästan, Daniel & Jim blir ju här iaf!
Annars blir de motionera hästarna, fixa stall å djuren och sen får vi se vad kvällen bjuder på, kanske tar mig te Mimmi, de vet man aldriiiig!
Om det skulle vara för nått jag skulle bli skogshuggare så skulle väl de vara alla dessa djur och vyer!

Sweet

 
Pappas mobildbilder som ingen kan vara stoltare över än han ;)

Mark<3

Du får köra trucken! ;)

Hoppehäst

Otroligt charmiga bilder på mig och min trogne springare!
Foton; Sara Brattlin som ni hittar på http://brattphoto.blogg.se/

Bråttom bråttom

Egentligen har jag så jävla bråttom så jag fattar inte varför jag ens sitter här? 
Jag, Jonte, Johan & Mimmi ska kika spökhus en sväng såhär på kvällskvisten, skjuuuut mig!
Så jag har en halvtimme på mig att fixa stallet, ta ner hästarna från sommarhagen och duscha å byta om osv, fan va de kommer få vänta ;)
Imorse klev jag hur som helst upp halv 7, klädde på mig tävlingskläder och överdragskläder på de och drog upp te stallet å gjorde klart de sista sen rullade vi iväg en timme senare mot Ånge med ponnyn för att hoppa nåra skutt på 90 cm, 1 m. Men ponnyn kändes allmänt jätte seg inne på banan på 90cm så jag strök mig på 1m och laddar om för nästa gång för nu är det tempo hela dagarna ut som ska tränas!
Iaf så lastade hon sig kungligt bra och jag vart glad över de så inga sura miner påvägen hem ändå.
När jag kom hem packade jag ur släpet, mocka ur de, backade in det i sin ficka på gården och flytta hästarna till sommarhagen för att sen dra iväg på 3 h jobb i ås, matade djuren åkte på Max och åt en äcklig burgare och nu sitter jag här, fan vad jag ska skynda mig nu!
Sara har agerat bästaste fotograf idag oxå så ni får de bilder jag laddat upp på faceboookeeen då :)

HAHAHAHAHA LOL!

 
Rolanda och Richard kanske gör mina kvällar vid datorn! Orkar fan inte hahahhahaha!!!!!

Tila - The one and the only

Jag vet inte hur jag ska kunna förklara hur mycket jag älskar min tjej så det ska kunna läsas som om det vore din egna syster eller din bästa kompis! Men för att ni någonsin ska få en inblick hur mycket denna tjej verkligen betyder och att jag uttrycker detta direkt ifrån hjärtat så ska jag göra ett tappert försök.

Tänk dig att ha den en vän du gör allt med, träffar varje dag och aldrig någonsin tröttnar på? Som visst kan göra dig irriterad och du bara har lust att lämna precis på plats men ändå har den där glimten i ögat som kan få ditt humör från uruselt till bäst? En sådan vän har jag som är helt perfekt för mig, vi behöver inte tala med varann utan byter blickar och kroppsspråk som vi förstår varann med. Vi båda övertalar varann till saker och gar en tillit som de finns lite av nuförtiden. 

Min allra bästa vän är min egna häst Bäcks Stjärn Tila, hon é alldeles perfekt för mig och gör mina dagar till mitt liv!
 
Vi har hunnit så mycket under dessa år och den 26/10 har hon struttat omkring på min gård i 5 år! 
Tila och jag har:
Tävlat i Bräcke, Frösön, pay&jump i Svensta
Ridit över hela Oviken
Temafotingar i överflöd alltifrån cowboy, pirat, geischa, klänning, nå strutt, mantel, och en hel drös som jag inte kommer ihåg
Vi har badat med Mimmi och hennes hästar
Åkt en del transport de senaste året
Travat omkring på travbanan 
Lekt runt i halsring runt byn
Galopperat med vinden i håret
Bott hos Mimmi förra sommaren
Uteritter like never before


Alla timmar jag spenderat på denna hästrygg är överflödiga. De e månader!
Jag har sovit på hennes rygg, suttit där i timmar och mil alla timmar vi umgåtts med varann är dubbla upp och oj om jag älskar denna tjej, nästan så jag får något inslag av damp nu!
De bästa jag vet är när folk alltid säger "Gud vilken fin häst" "Oj vilken vacker häst" "Men gud vad fin hon har blivit" "vad smal hon blivit" "21 år? knappast" 
Hur de häpnar och allra helst på tävlingsplats hur folk stannar upp och kollar med beundrande blickar på min vackra! Stoltheten går verkligen inte att beskriva för hon é verkligen något extra min Tila! 
Jag kan inte tänka mig när tiden är inne och hon lämnar mig, bara tanken gör mig svag!
Bilder jag har på oss som jag skulle kunna grina över hur charmig vi é ;)
Eller bilder som har ett litet fint ljus över sig som man bara ler åt av lycka för man har en sån vacker häst!
Tilas mest typiska miin är ju denna! För underbar!!

Men nu ska jag faktiskt tom. upp och spendera lite kvalitéts tid med denna tjej igen och njuta av varje sekund med henne för man vet aldrig när det tar slut! 
Denna tjej gör mina dagar helt klart!
Hörs hej!

Jahopp

2 veckor kvar till skolstart, allt kanske blir lite lugnare då! 
Hoppas nästa sommar blir bättre för denna sommar har vart en katastrof för min del med stallbygget, har inte hunnit nånting typ! Har inte ens lämnat Jämtland lite, knappt lämnat gården känns de som annat än nätterna och vid jobb! Försöker komma på saker jag gjort men de e ju inge annat än stallet nästan, dock nästa sommar kan jag sikta mycket mer på då jag förmodligen båda har körkort, jobb och inge stallbygge! :D
Dessutom äre inte ofta jag får skjuts längre av mina kära föräldrar, måste anpassa allt efter min bror på helgerna och på veckorna anpassar jag mig efter stallbygget HELA tiden! suuucck!
Så nu skriver jag förlåt till alla som jag gjort besvikna denna sommar om vi inte träffats eller så för denna sommar har vart sinnesjuk tidskrävande, hästar, jobb å stallbygge är inte den bästa kombinationen helt enkelt, jag får ta tillbaks allt i höst då de kanske har lugnat sig lite om inte de blir en 3:e häst nu allra redan!
Nu ska jag ut och rida och ta en springtur! Hörs hej gott folk! :)

Stallbygge 2012

Blir en liten fin utskjutning på stallet där jag kan ha en rundbal på vintern som blir lite skyddad, dessutom ser det himla fint ut och finare blir de med krusidullerna sen haha! :D
Första bilden blev lite mer vinkel för omgivning och framsida med Staffan hårt jobbande inuti!
Igår och idag har vi hunnit plasta inneväggar och förstärkt med lite snickeri inför isoleringsgubben kommer och pumpar stallet vaaarmt! 
När det här är klart har jag det flådigaste stallet i Jämtland lätt, ne men himla lyxigt kommer de ju bli med dusch, fikarum där vi eventuellt ska trycka in en skinnsoffa och tv, dessutom är boxinredningen absolut INGET att klaga över!

Vi har beställt ifrån Ydre och det är denna boxinredning fast i grått plastplank, Himla fint!
Hästarna kommer nog alldeles säkert stortrivas med stor uppsikt över stallet och kan lätt hälsa på varann, kommer bli så himla fräscht, stilrent och bäst fyfan va nöjd jag e! Jobbar nästan helt utan klag nu, hehehe FYFAN VA JOBBIGT DE E! Men fin fint kommer de alldeles säkert bli! :)

Jag har typ världens finaste vänner!

Planer hit och planer dit!
Idag klev jag upp halv 9, bytte om gick ut och byggde stall till 4 med nån fikapaus och mockning och nått samtal till sva.se imellan! Sen lagade jag mat åt mig och mamma, kyckling, strips och bea. Sen prata jag med Mimmi en sväng vilket var lika stört som vanligt och red båda hästarna, nu har jag laddat över lite musik till telefonen så nu tar jag en springtur med vovven innan mörkret faller helt. Ikväll är den första kvällen sen en vecka tbx jag inte ska vara med nån! Sjukt känns det men imorgon blir det tidigt igen ohc bygga stall, vi förbereder isolering om någon brydde sig! Nej juste, k!
Jag tänker dessutom inte skriva vad jag gjorde med mina hästar för där sätter jag det fetaste jävla K:et på! 
Ne ni får ha en fin kväll för de ska jag, skämta bara jag bor i Välje vafan trodde jag! LOL hahah Trololol, bränner lite fläsk nu, hörs haj!
Skönheten och odjuret, jag vet jag e snygg dock inte min hund! Hejdå!
Dessutom så vill jag på Grönan, wtf? k? 
Vafan har jag en blogg för? Hejdå
Hejdå!

Jag har typ världens finaste vänner!

Planer hit och planer dit!
Idag klev jag upp halv 9, bytte om gick ut och byggde stall till 4 med nån fikapaus och mockning och nått samtal till sva.se imellan! Sen lagade jag mat åt mig och mamma, kyckling, strips och bea. Sen prata jag med Mimmi en sväng vilket var lika stört som vanligt och red båda hästarna, nu har jag laddat över lite musik till telefonen så nu tar jag en springtur med vovven innan mörkret faller helt. Ikväll är den första kvällen sen en vecka tbx jag inte ska vara med nån! Sjukt känns det men imorgon blir det tidigt igen ohc bygga stall, vi förbereder isolering om någon brydde sig! Nej juste, k!
Jag tänker dessutom inte skriva vad jag gjorde med mina hästar för där sätter jag det fetaste jävla K:et på! 
Ne ni får ha en fin kväll för de ska jag, skämta bara jag bor i Välje vafan trodde jag! LOL hahah Trololol, bränner lite fläsk nu, hörs haj!
Skönheten och odjuret, jag vet jag e snygg dock inte min hund! Hejdå!
Dessutom så vill jag på Grönan, wtf? k? 
Vafan har jag en blogg för? Hejdå
Hejdå!

Grattis på 21-års dagen bror!

Som sagt, grattis min onormala, konstiga cp bror på 21-års dagen!

Lite småstunder från sommaren



Bilder från fiske å bad med Johan, Mimmi & Sara, yran me Mimms, filmtittning me Johan, Jonte å Sära, kräftskiva me Sara, Stallet för fulla muggar, en fin fjäril Mimmi hitta, bilåkning i stora lass och ja detta är bara lite bilder med min så absolutely new camera som bara dök upp mitt framför fötterna på mig,, bokstavligt...
Ne idag har jag tagit en fika med Gunnholt, åkt stor maskin, handlat med mamma, fläskat donken för att få mitt 6:e cola glas och handlat en fin present åt Daniel som fyller 21 idag! Grattis till min bror! :)
Nu blire nog tidig natt för varje natt sen förra veckan har slutat runt 4 tiden så kanske dags å sova lite om jag ska bygga stall enda fram te söndag! Hörs gott folk!

nå trolligt

Ångra aldrig någoting i ditt liv... eftersom just vid den tidpunkten var det precis det du ville. 
Gaddi

 
Pumba: Timon, petar du näsan?
Timon: Nej, det kliar bara på insidan!
Lejonkungen

 
I run from guys that make me happy and fight for the ones that make me cry.

 
Och nu insåg jag att jag inte orkade blogga nå mer så hejdå!

rubriiiik

Jag jobbar, jobbar och åter igen jobbar och min grannes hjullastare är charmig ;)
Jag har lastat virke som ska hyvlas och bli mitt tak i stallet, så lite kul var de ju å klättra runt på den där inavel grejen! haha
Ska bara visa bidlerna schaalalalalallal acehlamanhahahhaa
 
 

Poträtt bilder med Sara!

Sara tog lite poträtt bilder på mig för nån vecka sedan, hon står för redigering/min profilbild/bilder/kvalité och assa andra smarta ord :)
Hon e iaf hur duktig som helst att fota och ni hittar henne på http://brattphoto.blogg.se/ :)

Ett tag sedan

Jag har helt enkelt inte haft lust eller tid att blogga med jobb hit, stall dit, hästar där, å allt annat!
Jag har iaf hunnit jobba ute i djurhuset i ås!
Vart på Yran som jag tror jag skippar nästa år!
Saknat mina gamla vänner ifrån Myrviken så jag nästan grinat!
Ridit så jag dött!
Dragit på mig en förkylning så jag dog!
Vart me Sara mesta dels!
En hel del med Mimmi oxååå!
Även cp Johan å Jonte har vart med i bilden!
Kört bil nästan varje dag!
Träffat endel saknade vänner på yran!
Köpt en födelsedagspresent åt Josefin som hon inte fått ännu!
Ätit på donken ex antal ggr för att få cola glas med mamma!
Vart jäte dålig på att tagit springturer de senaste 2 veckorna pga. jobb och förkylning!
Jag har kikat på 2000 tusen miljarder storhästar på hastnet.se!
Anmält mig till en tävling till!
Köpt äckligt godis å käkat glass!
Å jag hatar mitt liv!

Jag har typ världens finaste ponny!
Jag har fått nån ny vän!
Jag saknar min farfar så de känns!
Jag har ätit kräftor med Sara!
Stått längst fram på Magnus Uggla, Norlie & kkv, fått en ny kamera och DU MÅSTE FLYTTA PÅ DIG!!!
Seriöst nu ska jag göra klart stallet, rida pollar å jag ska fan göra nå vettigt å kanske höra om lite gamla fina vänner e sugen på att hitta på nå fint! :)
Hörs hej! och jag vet, jag ska bättra mig!