Händig jaaa

Igår var jag duktig.
Nu vet ni de.
Ne men först så gick jag på skolan fram till lunch.
Jag, Sofie & Simon drog och fika lyxmackor på röda korset me nougat kaka till lunch, muuumms!!
Somnade snabbt i lägenheten i 4 h.
Drog på körkortsteori halv 5 till halv 6 med Sara och fick lära mig hur man backar å svänger. 
For och handlade mat med Sara å Marcus på Ica Maxi.
Hämtade upp Mimmi.
Vi lagade mat, fläskfilé, strips, bea å grönsaker.
Mimmi baka kladdkaka.
Damsög lägenheten sen.
Kikade på tv.
Tog en springtur på nåra kilometer.
Duschade å somna ganska snabbt.
Bästa vän<3
Vaknade 05.40 av att höften värkte lite, tur jag smörjde den igår, annars hade de svidit.
Gjorde mig klar framför barnkanalen med rostad macka och oboy.
Åkte på skolan.
Stalltjänst och häst för hand på vålbacken.
Luuuunch.
Praktiskt i djurhuset, flyttade nå ödlor och gjorde i ordning för flytt för Zigge piiigg.
Gick en sväng på stan med Gunnholt.
Tog bussen hem med Mimmi.
Just ätit pizza med mamma.
Nu blir det stallet å rida hästarna sen myskväll med en schysst film och massa gott med mamma.
Juste lite plugg blir det oxå, historia prov imorgon och svenska läxa tills fredag. suuuucken jag la av där var iiinteee liten assååå. Tjoooo vänner!

Egooo girl

Hellå,, ego idag.
Idag har jag gått skola från 08.20-10.00 då vi var ute å kollade lite hagar på min bondskola, sen åte ja å Gunnholt och åt oss mätta i lägenheten och sen begav jag mig hem på bussen 12.40.
Skulle hoppa av i Oviken men vakna i korsningen i Myrviken, ingen fungerande telefon, gick in till friösr Tina och bad om att låna telefonen, fick det, fick skjuts upp Till Oviken och red Chico (som var jätte mysig å duktig). Mamma hämta mig, vi åkte hem och plockade potatis hos rannen efter lite tv tittande, åt mat sen efter perplock, Ellinor ville rida så agerade lite mini ridskola å vi red ut me hästarna en lite lugnare tur, kom in och drog ut å sprang med Gila som sprang lös halva vägen och lyssnade bäst på mig!
Nu sitter jag här och ska hoppa in i duschen innan litte plugg.
Godnatt för denna kväll gott folk! dröm sött.

Dessa dagaar bitches

Har jag fått ponsse kläder av min far.
 
Idag åkte jag, mor, far å Säära te frösö hästgård och jag tog 2 rundor var på popplahästarna.
Tila hoppa 60cm och 70cm felfritt, 2 fina rundor, stolt matte.
Merschan hoppa 80cm och 90cm, 2 fin fina rundor med super tempo för hennes del! Niice!
Bästaste skötarna hade ja me mig å :)
Skiiiiit bra helg å kanske skriver nå mer ikväll. Hörs heeeeej! :)
 

Den stunden i livet

Ja, den stunden i livet du inser hur jävla onormal allt runt omkring dig é.
 
Och den stunden du bara njuter av ögonblicket, just då händer precis nu och inget annat omkring dig existerar!
 
Eller hur otroligt sorgliga vissa stunder är när du mister en fin vän, eller glider isär med gamla fina vänner.
 
Skulle kunna fortsätta hur länge som helst men avslutar nog här.
Godnatt kära läsare dröm sött!

Förkylning deluxe

3 dagar senare...
Återigen är förkylningen tillbaka, så åkte hem till landet idag för att bli frisk!
Igår stanna jag i stan och vi skulle sluta runt halv 5 men vi åkte till lägenheten halv 3, å med vi menar jag Simon & Sofie också! Vi åkte dock på dollar första för att ha lite plugg-bränsle ;)
Bakade lite muffins och de slutade med att det blev mindre plugg å mer ätande...
På kvällen kom Jonte & Markus, Jonte bjöd på Kina vilket satt fin fint! Fin kille dedär!
Dom for imorse och jag tog bussen hem 8.40, läste en artikel om en pojke som heter Sebastian som fick Cancer. Han dog 2005 endast 12 år gammal, jag HATAR den där sjukdomen! Den skrämmer skiten ur mig!!
Kom hem å tog en macka och nu ska jag försöka få nån ordning på en film som mamma vill se och ska få se! 
Fin fin bild på min fina syster och vackraste Tila!
 

Skulle göra allt för att få åka till Irland!

Jag skulle ungefär göra nästan vad som helst för att ta en biljett och åka till Irland nu, det är så jääävla vackert så jag grinar snart tror jag... 
Jag skulle bara kunna flytta dit med desamma, folk tipsar om hur fint det är, jag ser bilder, filmer, resor, reklam ALLT! Jag dör!
Jag älskar irländsk musik som att lyssna på Flogging Molly eller Dropkick Murphys, blir typ i extas!
Tänk och bara rida i naturen där, hålla på med djur och se alla vyer!
nä nu tåras det igen, VILL DIT!!!
MEN JAG SKA DIT!
Höörs hej!
(Alla bilder är självfallet google bilder!)

Popplahäst

Bilderna är lånade av Ulrika Brattlin på hennes hemsida http://ziggestorp.se/ ! Tagen på hennes häst Beautiful Safari, 4 årig Halvblod/lite arab som ej är så utbildad pga. tidsbrist! Jätte fin kille som både är snygg och motvierad för arbete! 
Så ser han ut iaf, dock är ju bilden till höger en fölbild men sockersöt måste jag säga!

dålig updaaate

Uppdaterat sämst för jag haft ett liv denna vecka!
Jag har vart med Josefin och firat henne i efterskott med 2 påsar popcorn, 2 påsar chips, dipp, 2 kladdkakor och 2 liter cola! Fyfan va svull, båda råkade ju baka en kladdkaka dessutom ställde hon fram lite glass förstårs...
Rullade hem kan jag säga...
Sen har jag hängt i bräcke me Jontée,, ridit hästar ich hämtat huuuuuur mycket foder som helst till mina djur, jag å mamma! 6 fyllda flak med hö... idag kom Ellinore och red, hade lite "undervisning" först i min lilla fina "paddock" en red vi en tur runt byn. 
Ikväll kanske jag drar till Österåsen, vi får se... 
Hoppas ni har en bra helg! Hörs hej!
Bjuder på lite cambilder sen veckan, fan va kul man kan ha ;)

Waaatch

Freja%20Modin%20-%20Are%20you%20gonna%20go%20my%20way%20-%20Dina%20andetag
Titta på dessa 7 min, bli berörd, få en klump i magen & gråt en sväng!
De gjorde iaf jag & mamsen, gick rakt in i hjärtat!
Godnatt.

Läs å beundra

I fredags plockade jag bär och red hästarna!
I lördags så provred jag en 4 åring som jag förmodligen ska ha på foder och Ulrika nu ska he ut honom. Sen sov jag i soffan på eftermiddagen men från klockan 5 till 10 så städade jag ur hela stallet, höll ridlektion för Ellinore på merschan och vi red ut en sväng, longerade Tila och sen gick jag ner efter stängt in hästarna och gett alla djur mat! Kom ner, duschade hunden som sprungit i skogen hela dagenoch var skitig, duschade själv. Alla var fulla jag drog till österåsen, åt kladdkaka, plocka in ved, kolla på Torkel i knipa och sen somna jag och Mimmi, sida vid sida som de pensionärs par vi är. vaknade, åkte hem direkt typ vid tolv, kom hem åt två toast, Ellinore kom klockan 1, vi longerade Merschan i 20 min, sen red hon henne för mig i 30 min, sen drog vi ut en liten tur på 20 min. Klockan rann iväg och vi köpte grejer ur hennes pandakatalog. Tog cykeln 5 min försenade till Marlene, lånade Mysak av henne och lät 3 småbarn rida på honom och tog lite kort åt Julias storasyster som ville ha en miljaaaaaard bilder, när vi var klar med Mysak åkte vi hem till mig, pysslade med hästarna och barnen satt lite på världens snällaste Tila,, sen åkte de hem jag gick ner. Kolla igenom Bole katalogen, ska beställa grejer till hästarna, gjorde räkmackor åt mig och mamma medans hon var ute och gick, åt dom, gjorde i ordning idrottsplanering, ska renskrev den, började kolla igenom körskoleteorin, har nu lagt upp hur jag ska göra och sist men inte minst, läste lite sidor jag fått i läxa i hästkunskapen och nu sitter jag här. Nu väntar en springtur och en liten bustur på Tila, sen duschen, sen sängen! Sovmorgon imorgon och slutar efter lunch! Niiiice!!
Har även en körlektion imorgon, aaaaaaaah men ska bara se vart jag ligger till i körningen så jag inte har föööööör mycket olater, hoppas på övningskörning heeela dagen imorgon och ska nog kliva upp tidigt och rida hästarna på morgonen så jag kan koncentrera mig på att fixa de sista inför isoleringen för den kommande helgen i stallet. 
Detta blev ett långt, värdelöst och sämst inlägg men ni får ju gärna slänga in en kommentar om ni läste detta äckel inlägg! Puss heeeej.
Josefin is tha shiiiit! #hardrock #girl #rider #sweden #yeeeah!!!

Digedigedige dingdingding här glider kingen in


Insåg just att jag saknar den här bilen lite... 
Så mycket minnen,, jaja som dom säger, ångr aldrig något som fått dig att lé!
 
Imorgon ska jag provrida en 4 årig valack i Hovermo, Ulrikas är det, blir spännande, jätte söt stor häst på 1.62 i mkh och svart med två vita strumpor bak och en liten snopp. Han kan inte mycket men det är det jag ska jobba med, han ska vara här som foderhäst från och med i vinter i sådana fall, alltså ska jag bygga stall som ett tok nu när jag har något att sikta på! :)
Idag har jag vart i stan, tog 12.40 bussen hem, fika nybakt bröd med mor, far daniel och kent, åkte upp i skogen med dom + Gila och var där i 3hoch plocka bär medans gubbarna bygde älgpass. Kom hem, fixa stallet och longera Tila, åt hembakt pizza med egengjord pizzasallad (mums), red Merschan och nu sitter jag här. 
Haft en ganska bra vecka överlag, dock fått lite läxor jag ska göra nu i helgen... sånt é livet!
Hörs hej gott foooolk!
 

fuuuccck

Klev upp såhär dunder tidigt idag för att rida hästarna men tror ni det var värt de när de stormade ute och var kolsvart? Nej så jag sket i det för det är så himla lätt att det händer nånting där i mörkret och de kan sluta riktigt illa. så hästarna får väl vila idag oxå,, stallet är iaf mockat, fodrat och vattnat!
Nu sitter jag här, ska snart äta lite frulle å få ordning på håret. Gila har även grinat sönder för de andra drog på älgjakt med bössorna på ryggen medans hon blev kvar hemma, drömmande efter sin harjakt... stackars lilla bebis...
Jaja nu ska jag väl öka tempot för bussen går 06.50 ifrån myrviken och den får jag inte missa,, dagens schema kan även ta sig... Matte, Historia, Sammhällskunskap och Idrott... fuck my life.
Hörs hej om jag lever efter denna dag...

Vecka trettiosex!!

Å dagarna rullar på, mysigaste på läånge var kanske att sitta i åskväder och spöregn inne på Via Grande med Joseefin & Sara, käka lite fet mat, prata en massa och skratta! I nästan 2 h satt vi där och sen begav vi oss hemåt åt olika håll, saknade dom sen kände jag! Måste göra nånting med dom snart igen. punkt slut.
Efter vi åt drog jag te Mimmi som var åskrädd och somna i hennes enorma, underbara och ljuvliga säng! Lätt den skönaste på länge, somnade till hennes trut som gick stup i kvarten så mycket som hon hade å säga stackars människa! Förkyld och ensam är vad hon är, inga vänner mer än mig och knappt någon mat. Hennes lägenhet består av en säng och en toa + en spis å en vattenkran. Eller vafan skriver jag? Har fan allvarlig sömnbrist jag!
Kom iaf precis hemifrån stan och har jobbat på brännan i 20 min hos Tina, inte fel alls, nu sitter jag här och uppdaterar littegranna å sen drar jag till mina underbara i stallet och beger mig ut i blåsten!
Imorgon blir de tidigt morgon och rida igen innan skolan för sen stannar jag åter igen i stan!
Men nu må jag dra, hörs hej gott folk! :)

Ridning, springning, bakning, packning


Som rubriken lyder så håller jag på å bakar bullar nu, jag har sprungit medans det jäst och innan bullbvakningen red jag hästarna, merschan ett dressyr pass som gick ganska bra, båda var negativ för det men vi kämpade på,, mamma fotade oss littegranna och innan dressyr passet bakade jag lite chokladmuffins och red Tila upp i skogen, mysigt och skönt!
Nu ska jag baka ut bullarna och sen låta de jäsa medans jag duschar! Hörs hej! :)

söndag=slappdagen

Igår åkte jag te Mimmi, jag red bell och hon Celliona, vi hoppade och raceade på åkern! Det var roligt och uppfriskande med lite fart, sen bytte vi häst och raceade lite till för att sen skritta av och tillbaks till stallet! Gav hästarna mat, vatten och tog hem Arvid, vi duschade, gjorde oss klar å fick sen höra att kossan var lös, så vi tog in henne och var med Johan å Jonte en sväng. Dock sög kvällen men kanske ett bättre avslut ja vet inte. 
Idag när jag vakna runt 12 hemma hos Mimmi så var hennes ko lös och låg på gården, haha fyfan va bondigt! Vi åt frukost och sen for jag hem, jag har slappat lite först men de började spöregna så jag gick ut och tog in getterna men då avtog de så när jag fixat stallet tog jag en ridtur upp te skogen en sväng på Tila, förmodligen den sista innan jakten... suck!
Gila hade tydligen skött sig bra imorse, hon hade drev i 1h men så hade det börja spöregnat så hon tappade det då lukten började försvinna men hon försökte söka upp de 2h till sen, känns bra att hon är så ivrig och verkligen vill jaga! Blir nog en jaktchampion av stumpan om det fortsätter såhär! Dock blev de ju ingen hare trots att de haft tillfällen!
Nu ska jag baka lite innan middagen och sen rida Merschan en sväng, lite hårdkörning! Ikväll blir de nog ganska tidig kväll då jag ska upp halv 4 imorgon och rida hästarna innan jag och mor drar in till Ivars bil med ADA för service, trots min sovmorgon till 10.10 så blire tidigare än vanligt... Imorgon ska jag även boka körlektion på bilskolan för att se vart jag ligger till i körningen, nervöst! 
Men nu ska jag sätta igång me allt, hörs hej! :)
Känner att jag saknar grabben lite nu!

Hellåå

Fan duktig uppdatering på mig idag!
Var just iväg och sköt lite lerduvor med pappa & Daniel, fick testa daniels hagla och den passa mig perfekt så nu ska jag få ta den ist då Daniel beställt en ny då den inte passar honom! Den stötte inte alls lika mycket på min axel och var lättare så jag känner mig mycket tryggare och skjuta nu, dessutom träffa jag faktiskt dom där jävla lerduvorna, inte alls fel! Kanske blir jägare av mig oxå! :)
Och eftersom jag somna och vart å handla ist för att ridit så blire ridning nu och sen middag och sen drar jag te Mimmseen!
Veckan som kommer ser ganska soft ut med sovmorgon både måndag och tisdag, slutar efter lunch på onsdag och ledig fredag, tisdagen blire nog fika/middag med Josefin och Sara mina fina vänner sen alltid känns de som och sen lär de ju bli mer oxå!! Niice!!
Livet känns ganska härligt ändå just nu! jaja, nu ska jag fan pallra mig till de underbara fyrbenta vännerna! Höööööörs hej!

Harjakt den första september tvåtusentolv


Imorse klev vi upp halv 6 för att dra ut me sömntutan Gila och ta haren, vi var ute till 10 därav vi gått och jaga, kolla upp en gammal stuga me ett gammalt stall och skitdass som är på våran mark och vi har sätt en himla massa älgspår men inge tydan på hare, så efter 2,5 h försök på den nedre marken så tände vi upp en eld och grilla lite korv till frukost och åt nån kanelbulle, satt perfekt, sen stannade Kent och Daniel kvar vid brasan medans jag och pappa försökte än en gång på den övre marken men de var lika klent där, hon gjorte nått skall mot fågel men försökte ändå leta haren sen. 
Nu vet jag inte om vi ska jaga imorgon eller om vi skiter i det men det var då fan inte populärt å kliva upp halv 6 kände jag, jaja bara hästarna å träna kvar för denna dag!
Nuu, stallet! heeeeeeeej!