Varje morgon e ganska lik



Mornarna = kaffe + tiggande Pysen 
Älskade katt<3

Lök


Bästa vännen! ❤️

Random inlägg


Linnea har fan världens sötaste hund alltså! 
Och häst hahaha x)

Från topp till tå

Lång dag, slutade en hektisk praktik runt halv 3 och skjutsande  då hem en patient och sen for jag och handla, en snygg ridjacka från Granngården fick följa med hem c:
Kom hen och åt middag, diska och sen for jag och mammsen och hämta hö åt hästarna! Kom hem efter 3 vändor med subban som var såååå praktiskt att hämta i,, nooot. Gjorde hur som helst stallet, plocka in hästarna å rykta dem, snacka länge med Mira i telefon, kika på farmen, ut till hästarna igen och red alla 3, Duell var skitjobbig och prata med Sara ett bra tag oxå.
Intog duschen hur som helst och borsta tänderna och nu äre sängen som gäller. Ska se om jag tar mig upp halv 5 imorrn och rida någon häst innan praktiken sådär lagomt på morgonkvisten :) 
Aja natti på er :) 





Myyys

Mysis Gila!




Bli bra hjärtat! ❤️



Drömmer mig bort

Hela dagarna drömmer jag mig bara bort just nu,, jag gör allt jag ska hur som helst vilket är tur det iofs så jag har storartade planer för mig & Duell och mål med den lilla grabben,, men mitt i allt går jag bara och tänker på att vilken DRÖM att bli veterinär, så nu ha jag en hyffsad plan för det hela och har börjat att jobba på för att nå den. Snacka om att jag är peppe alltså, herregud!
 
Hur som helst har helgen vart fartfylld, började med att Sara kom i fredags kväll och vi gjorde inte ett skit förrän vi hämtade hennes fulla föräldrar i Lockåsen och skjutsade hem dom och sen åkte vi till mig igen och fica lite med hästarna och sen sov vi. På lördagen klev vi upp tidigt och åt frukost och tog ut hästarna sedan bar det iväg in till stan, vi var och kikade på Blåbärshoppning i Ås och jag fotade min kära vän Mira på Arthur som skötte sig super, fotade även några fler tävlingskompisar! Skoj måste ja säga! De uppskattade bilderna som jag skickade till dem sen så det var värt det!
Sedan åkte vi till Krokom och hälsade på Linnéa, vi åt chokladbollar och pratade och skrattade, hälsade på hästarna henne soch kika på deras sjukt mysiga stall. Sedan kramades vi och jag och Sara åkte hemåt.
Vi åkte på Ica maxi och handlade majskolvar som vi skulle grilla i ugnen och cola till det, sen åkte vi till Sara och åt middag med hennes familj + Jan-Åke, Johannas kille! Tacos blev det och sedan bar det av hemåt, fixa stallet och sen hem till Sara igen där vi hämta Jan-Åke och Johanna och tog varsin bil och skjutsa hem dom till Klövsjö, kika hur de bodde och klappa på en kattunge sedan bar det hem till Välje igen haha fast med bara en bil då, höll på att köra på ett årdjur och trött var vi så vi totaldäcka i sängen när vi la oss!
Söndagen skulle vara en sovdag sa jag men Sara åkte strax efter 9 för hon skulle följa med Cattis på träning som hästskötare så jag tog ut hästarna och gjorde stallet, sedan gick jag in och åt frukost, gjorde kaffe och fika med mor far, Danile & grannen Mats. 
Fick med mig mamma på en skidtur på 5 km med Gila, Gila stack till skogs så vi åkte hem och böt om så jag åkte upp och pulsa snö nån kilometer tills vi möttes vid bilen igen så Gila hem igen och jag parkera bilen och tog sedan och träna alla 3 hästar,, sedan såg jag och mamma skräckfilmen The Conjuring, snacka om läskig film, bläää! Så Farmen och en komedi/romantik film fick rädda vår sömn, vi sov i samma rum inatt me djuren hehehe!
Så lite sömn denna helg och mycket rännande, mellan 40-50 mil har vi nog avverkat denna helg utan att ha bara åkt runt :S
Aja min måndag har vart en helt vanlig praktik dag och jag har köpt hem semlor (tjuvstart) hehe och bjudit mamsen, nu blire ut å rida hästarna! Puss hej nu fick ni ett rejält inlägg efter mycket latande! :)

Livet leker

Just nu är livet på topp skulle ja vilja säga! 
Praktik på världens bästa ställe hos Distriktsveterinärerna i Hackås där jag tydligen skött mig så bra att de föreslagit sommar vikarie jobb åt mig som veterinär assistent när de hade stationsmöte! Det betyder så sjuukt mycket för mig och är ett så stort steg åt rätt riktning och goda chanser för framtiden för mig så jag blir galet glad! 
Mina 3 hästar är nu i träning och om 1 månad ryker all päls och ska inskaffa halstäcken åt Duell och Tila :) snart ska jag och Duell ut på träningar, skoj! :D
Även ridit 2 turer med Marlene så Duell fått lära känna några till av hennes hästar, roligt å mysigt :)
Kanske de dom saknas är mina vänner ja skulle vilja träffa mer men just nu är de väldigt fullt upp hela veckorna ändå så får ta igen de senare. 
Hur som helst spricker jag av lycka efter allt beröm så jag är så pepp på allt tom. Så jag vill plugga matte och läsa latin nu :s e nog målet som veterinär som gör de!
Aja nu ska jag sova, imorgon har halva tiden av praktiken gått och jag vill inte sluta där :( 
Godnatt på er kära läsare! 
 

Hästaar



Hahah kolla Duell i bakgrunden, peddo häst ;)

Fredag

Gårdagen så blev Pysen kastrerad, Chippad och vaccinerad! Hejdå manlighet och heh fettma! 

Försov mig även imorse och fick spontant kasta ihop en lunch, inte så pjåkig va? ;) riktigt gott var det och hyfsat nyttigt me hemmagjord vitlökssås och god fyllning! 

 
Ne nu blir det stallet någon timme, puss hej! 


Hahaha






Ja låter nog bilderna tala för sig själv mer än att Tila fick bära på Daniel & Emil denna natt! Stackars häst haha! 

Snaark

Just nu kändes allt jobbigt! Vill bara gå ut skolan och jobba å skaffa eget och starta mitt liv... Men dehär är tiden jag ska njuta egentligen men inte precis va ja känner för just nu! 
Aja kämpar på! 

Framtida jobb

Ja dehär med framtiden, skrämmer faktiskt skiten ur mig!
Har mycket praktik nu och den jag har nu är ju helt suverän hos distriktsveterinärerna!
Nu har jag äntligen tagit tag i mycket av mitt liv och börjat kika lite på framtiden och det ser ut som att jag går ut Torsta för att börja på Mittuniversitetet där jag tänker plugga in saknade ämnen som fortsatt matte, kemi, fysik och biologi för att sedan söka in på veterinäruniversitetet i Uppsala, 100 platser finns de i år så mitt mål är att söka in dit inom 2 år.
1. Gå ut nuvarande utbildning
2. Skaffa jobb
3. Läsa in saknade ämnen
4. söka in på universitet

Kommer jag in på utbildningen komme jag bo i Uppsala i troligtvis 5,5 år! Kommer jag verkligen klarar mig sååå länge? Knappast... Men det är "bara" 5,5 år i livet och sen har jag säkert jobb för framtiden och kommer då få jobba med att hjälpa djur så gott jag kan och alltid ha en säker roll i arbetslivet. Inget ska göras halvdant, visst är det så...
Och om jag é nervös, ja jag är ju de... redan nu? 
Utbildningen kostar 1,5 miljon + att jag ska bo där och ha mat, boende och hoppas på att kunna ta med mig en häst ner och tävla där nere så att jag har bil + släp osv osv. me uppstallning och foder åt hästen +++++
Sen kommer mina två andra ögonstenar stanna hemma och bli riktiga pansionärer och jag hoppas då verkligen att jag kan lös aallting på det absolut bästa sättet! Gäller att jag lär upp mina små söta grannar hur mina hästar ska ha det.. hehe ;)
 
Sen är det ju inte bara allt dehär med plugg och hästar de e ju de att jag kommer inte trägffa mina vänner och familj lika mycket, inte följa Sveas uppväxt lika mycket som jag velat och Gila kommer hinna bli pansionär och Pysen kommer vara gammal osv. Känns förjävligt men samtidigt måste jag sätta mitt bästa före det andra nu.
Jaja en är det ett tag kvar och jag kommer hinna att ändra mig 2000 ggr och vem vet vad framtidne bjur på! Ha de gott för nu har jag delat mina problem hehe!

Praktik

Första praktikdagen var helt kanon alltås, gud vad roligt det var, följde med en veterinär och åkte ut på hembesök till ladugårdar och kolla på 2 djur där och fick se veterinären i action och hjälpta till att kika oxå, suveränt kul och lärorikt och det är bara första dagen! De hade även super gott kaffe där och fick sluta redan vid halv 2 så då tog jag bilen och rulla hemåt och bar in grejerna för att sen hoppa in i nästa bil och hjälpa pappa å flytta lite grejer :)
Sen har jag lånat saras objektiv med kanon zoom så då gatt jag ju prova det så Gila fick bli offer, dock blev bilderna inte såå bra då ljuset var mörkt och tråkigt + att jag inte fått in knixen med alla inställningar ännu. Men de kommer efter lite fifflande skulle jag tro :)
Bland de sämre bilderna men helt klart roligare med domdär jäkla öronen haha ;)
 

Brorsaaaan + maskiin

 

Sunshine

Kärlek till dessa vinterdagar<3

Soffposition







Lärkvallens Gila

















Partyyy me flicksen





Nu e ja pepp på student men först bli frisk å få undan all dess praktik! 
Sjuk första dagen va ju ingen höjdare men sånt man får ta... 

Teenagerspost













Söndag i ära

Dagen har som sagt spenderats i Svensta då ja hjälpt att köra dit mamma och fördrivit tiden, kom hem å fodra hästar å blev helt slut så sov på eftermiddagen me min finis till sällskap! 
Sen vart de till att göra stallet å ta in hästarna och ge dom middag och då åt ja själv middag och oj va polykroma jag fick! 

Gott som fasn, sen duscha jag och kika på tv å nu har ja feber igen så blir inge praktik för mig imorgon... Pysen höll mig även sällskap på toan haha? Knepig katt, fila fötterna är tydligen intressant.
Ne nu blir det stallet å göra kväll å sen gör även ja kväll! Nattiii :)


Matdagd

Hej alla 5 läsare eller va de nu är haha, sitter här i soffan och väntar på att få maten serverad, som de ska vara när man bor hem heheh! Just kommit in från stallet och gett mina 3 fina middag + lite godis ;) blir kvällsfodra sen och efter det intar jag duschen och sängen! Sängen som jag spenderat större selar av helgen i. Men tillbaka till livets goda, mat! Idag ska de bli potatisgratäng, stekt älgkött och lite grönsaker å vitlökssmör + bea osv. Sjukt gott en söndag såhär! Imorgon är första dagen av 4 veckor på praktik hos distriktsveterinärerna i Hackås vilket jag ser framemot, tänkte få Pysen kastrerad, Chippad å vaccinerad i samma veva och Gila kanske ska kolla nosen ifall hon har noskvalster...
Dessa veckor ska ja spendera på lite jobb nästa helg och träffa lite godingar oxå! Annars blir de mest hemma iaf nu tills ja e helt frisk! :) ne nu ska ja trycka i mig mat och bjuda på en charmig bild på min singelbror som har cash å bör ha en tjej! Även om han inte söker... ;) 
Då fick ni ju även 1 av bilderna som kag tog på han vid skogsmaskin, återkommer me dom :)


Gammal goding

I 9:an sydde vi klänningar och gatt ju testa den gamla godingen som ja tydligen blivit både för lång för och den passa inte alls runt brösten haha!  Men oj va söt den var, minns ja knte alls! Då tyckte jag den blev ful å var skitjobbig att göra... Haha!



Mösspåtagningsbal? Student? Bal?

Klänningar? Herregud jag har liksom ingen aning, å skor? Hade det vart ridkläder eller så hade jag vart klar på ett kick men det här är jag helt vilsen i,, storlekar, färg, modell, lång, kort, bred, smal, pris, högklackat, enkelt, svårt och ett par 100 frågor till på de... Hur som helst så måste jag ta hand om min egna kropp fram till dess, alltså så fort jag blivit frisk kommer ´det tränas så kalorierna bara flyger bort och äta ännu mer sunt, alltså inte bar det att ja slutat med godis sen snart 1 år tillbaka utan jag tänkte pröva ta bort chips å kakor oxå, kanske bara äta ibland för annars vill väl inge va med en då äta är kanske det viktigaste jag gör med mina vänner, haha! Jag gör mest det här för att få min hud frisk och det är den inte nu, kan vara för att ja ätit så mkt chips på de det här lovet som jag kanske gör på ett år kändes de som :S
Just nu är jag glad över att Sara är så pepp på att ja ska gå bal iaf så hon sitter å letar klänningar till mig, har iaf hittat ungefär hur jag vill ha den och det är jag glad över!
I färgen Kungsblå som den så fint hette, den ni ser i mitten, sånn färg vill jag ha på klänningen och i den där modellen, ingen fluffig prinsessklänning, strass/bling är viktigt oxå i en lagom mängd!
 
Sen har vi ju Student/Mösspåtagningsbals klänningar...
Favoriten är nog den 1 på nedre raden och den i mitten på övre men tycker även den 1 på övre raden var söt...
Sen gillar jag även färgen gräddvit men tror att en vanlig vit färg kanske klär sig bäst? 
Vad tror ni? Tips vore urgulligt! 
Kommer lägga ut min tävlingsoutfit för året oxå med Duell, ledtråd är turkost haha, avslöjade kanske just allt där!
Varför jag tog upp balklänningar och studentklänningar mitt i allt är för jag blev sjutk inspirerad av min gode vän som bloggar så fint om dessa så min puls är upp i kokpunkten, läs hennes blogg http://josefinisberg.for.me/ !
Tips om mode, hudvårdsprodukter, smink och följ hennes vardag! Rolig blogg måste jag säga!
Nu ska jag fundera lite på vad dagen kanske kan bjuda på när man är sjuk, ta fram pennorna och kludda lite? Det märks, hörs heej!
 
 
 

Myyys





Mys me min fina Pys å myströjan på, sjuk me feber å kan knappt andas så näsdroppar är min bästa vän tätt följt av alvedon! 
Dagen blir lugn me stallet å filmer skulle ja tro! Ha de gött gott folk! 😋❤️

Bildbomb pys-mys

 

Bildbomb på mina charmiga hästar

 

.".


Your eye is the window of your soul!
- William Shakespeare 

Världen sämsta bloggare

Hej ni har kommit till världens sämsta blogg! Jag suger på uppdatera, de jag skriver suger men nu ska jag prova att skärpa mig igen!
Ska nu ut till stallet och göra klart ocg ge Duell sprutan, ja han går på antibiotika och smärtlindring för han och jag gick omkull i torsdags när vi red så hja slog upp överläppen och fick sy, stygnen gick åter upp igen i söndags och han blev sydd igår (måndags) så smärtlindring ett par dagar till! Vi som skulle på hoppkurs den 18/! och lite pay & jumps därefeter men den kan vi nog glömma nu :/
Just nu sitter jag och försöker få ihop våran tävlingsoutfit som ska vara klar om 4 månader för då går våran första start om allt går som planerat! 
I helgen ska hästarna skos, sedan blir de hårdträning och boka riktiga träningar med Duell så vi kommer någon vart och leta lite sadel osv. 
Jag fotade även idag så kommer lite bilder sen på katt, skogsmaksin, bror och hästar! Lät skoj va?
Var till stan med mamma idag och fick med mig ett nytt turkost stalltäcke till Duell och en ny tävlingsskjorta till mig själv + lite sulor och broddar till hästarna. 
Nu ska jag ut till mina fina godingar och göra klart i stallet och så ska dom få äta! Mat i våra <3 nuförtiden!
Ny springskor kikar jag oxå efter, just nu vill jag ha allt i världen tror jag.
Vaknade med feber och halsont imorse toppat med huvudvärk... 
Hoppas ni haft en bra dag iaf, tjosaaan!