En bra dag

Detta har varit en bra dag, klev upp och tog ut hästarna, gjorde matsäck och drog te skogs med pappa å Daniel å jaga lite hare med Gila, blev inge hare för det var lite mkt snö men det var ändå mysigt med lite matsäck å brasa i skogen!
Kom hem å sov 2 h, Julia kom och vi gick över till Marlene och hon red Mysak medans jag gick brevid, var roligt det med! Gick hem till mig och mockade, fodrade och hämta vatten så stallet var klart, sen red vi båda barbacka på Tila hem till Julia och där hoppade hon av. Red hem, gav Tila en morot och fodrade hästarna Middag.
Gick in, bytte om, frescha upp mig, for upp till Getåsen och gjorde klart med papper oxå om Duell så nu är han min, den 23/2-13 blev pojken min.
Tila blev min 23/4-08
Merschan blev min 18/6-09
Och Duell blev min 23/2-13
Sen åkte jag hem efter jag fått en fin tavla på honom när han var föl och en held del fölbilder, freschade upp mig ännu mer och åkte in te stan med Mamma, Pappa och Daniel. Åt på kina resturang och sen for vi åter igen hem. Mysigt och roligt att umgås med familjen på det viset, händer inte ofta!
Men trots allt detta har jag en klump i magen, kan inte släppa att Ellinore är borta, det går inte!
Hon var ju så himla bra, det går inte, finns inte det är overkligt. På måndag v.11 ska jag komma in i omklädningsrummet och där ska hon stå vid sitt skåp och ta sina böcker så går vi på lektion. Hon ska sitta bak i klassrummet och liva upp stämningen med sina galna fantasier och ssin galna humor. Livet är så jävla orättvist.

Vila i frid glada vän!

Vila i frid fina Ellinore, kommer bli tomt utan dig på skolan!

Effektiv dag!

Började dagen me att kliva upp 07.30, soovmooorgon!! Gick ner och gosa med mina små katter å vovven och sen klädde jgag på mig och sa hejdå till pappsen som jobbar borta tills torsdagskväll! Nästa blev iaf stallet, fodra och ryktade dom och kastade på täcken. Gick in och gjorde i ordning gröt och grönsaksmacka, börjat med fin finafrukosten, kika på tv och sen drog jag ut igen och gjorde stallet, hann dock bara mocka och släppa ut hästarna. Sen gick jag över till Marléne där jag har praktik, hälsade på lilla border collie valpen Vajja som kom dit igår och tog sen tag i sysslorna. Mockade 5 boxar, fodrade dom, fodrade getterna, flyttade upp en get som blev mobbad av sinsa systrar till sina systrar igen och dom mobba henne ännu mer så hon fick gå tillbaks till sin egna box. Sen fanns de inge mer å göra för Marléne skulle göra pappersarbete så gjorde klart stallet me att fodra mina egna boxar å bytte vatten. Red Merschan och kastade ut getterna en sväng, gick in och åt två toast till lunch, gööött! Kikade på film, en nostalgi film Balto. Det var meningen att jag och marléne skulle rida när hon var klar med pappersarbetet men det vart snålt med tid för henne så vi skulle ta det imorgon istället så jag och mamma drog ner på byn och handla lite foder och spån. Kom hem, gick åter igen ut i stallet och red Tila å Gila fick följa med och kuta av sig, getterna fick städat och vi gick upp å hämta 2 granar åt dem. Gick in åt middag, bakade chokladmuffins till Jägarexamen imorgon och pluggade. Gick ut runt 20.00 tog in hästarna, lindade om och rengjorde Duells sår och gick sedan in igen och pluggade lite jägarexamen och drack kaffe å provsmakade chokladmuffinsen. Nu har jag packat ner böckerna och muffinsen och satt på mig springkläderna och ska väcka Gila så vi kan ta en liten sväng innan duchen och sängen. Bättre dag, känns som man kan lägga sig utan ångest att man inte hunnit något. 
Hoppas på en lika effektiv dag imorgon!

En vecka kvar, TAGGA!

På lördag kommande vecka far vi te Timrå och gör säsongstart på riktigt, ponnyn å jag tränar på här hemma och tempot ligger på bra nu! Efter Timrå ska jag göra i ordning säsongens planering och hoppas att vi kan få ett flyta i 100cm ganska tidigt i år så vi kanske kan avsluta vårt sista år tsm på 110cm och få ett fint avslut. Mest önsketänkande och ett mål om det finns möjlighet för det! Bara vänta och se då!
Sen har ja min lilla skadade storhäst oxå som trampade sig själv och fick ett skapligt sår! Känsliga tittare bör INTE se nedastående bilder på Duells hov om man är känslig för blod. Synd om han var och är det iaf, stackars buspojken kan inte leka omrking i hagen nu! Jaja de läker ju iaf! :)
 
 
 

Temafotning fotat av Sara Brattlin å oredigerade bilder!


Söndagen levererade fläsk

Underbar helg med temafotningar, pay and jump på fhg och gott sällskap, Fotograf på ALLA bilder är Sara Brattlin som ni hittar på http://brattphoto.blogg.se/ . Bästa underbara vänner, vi kommer få ett fint år vi sent kommer glömma!